Koska reissuun on enää viisi kuukautta, alkaa varusteiden hankkimisella olla jo kiire ;)

Tällä viikolla tuli tehtyä ensimmäinen varustehankinta, yön pimeitä tunteja sekä viimeistä nousua varten otsalamppu. Alen vaimo oli ostanut Partioaitasta alennuksesta 2kpl Petzl Tikka 2 LED-otsavalaisimia, joihin sai kaupan päälle erikoistarjouksena litiumakun. Litiumakun pitäisi kestää normaaleja paristoja huomattavasti paremmin kylmiä pakkasöitä. LED-valaisimien tapauksessa tämä lienee vielä erityisen tärkeää, koska virtalähteen jännitteen laskiessa kylmän takia LED-valaisin ei vain himmene hehkulampun tavoin, vaan sammuu kokonaan (kynnysjännite). Otsalamppu akkuineen kustansi 39,95€ ja lunastin itselleni toisen noista valaisimista.

http://www.petzl.com/en/outdoor/headlamps/universal/tikka

Olin elokuun puolessa välissä tilannut Varuste.net:iin Meindlin parista mallista leveälestiset koot sovitukseen, koska kapealestiset tuntui olevan hieman liian kapeita minulle. Myyjä sai ympäripuhuttua minut investoimaan täysnahkaisiin kenkiin. Täysnahkaiset eivät ole huoltovapaita, kuten Gore-Tex-kengät, mutta hengittävät paremmin. Hyvässä rasvassa pidettynä ne ovat myös vedenpitäviä. Kuulin kuitenkin Varuste.net:istä tiedustellessani, että sovituskappaileita ei vielä myymälään ole saatu. Saatavuusongelmien takia aloin katselemaan vaihtoehtoja ja löysin Scandinavian Outdoor Storen alennusmyynnistä Salomon Cosmic 4D 2 GTX -vaelluskengät hintaan 168€/pari. Tilasin kenkiä sovitettavaksi muutamaa eri kokoa ja toivon niistä löytyvän itselleni sopivan parin sisäänajettavaksi ja reissulla käytettäväksi.

http://www.salomon.com/fi/product/cosmic-4d-2-gtx.html

Peak Planetin varustelistassa suositeltiin päivärepuksi vaellukselle 30 litran päiväreppua, johon tulee mahtua aina yhden päivän aikana tarvittavat varusteet (vaihtovaatteet, pikkupurtava, päivän juomavesi 4 litraa yms.), loputhan tavarat kantaa kantajamme pään päällä leiripaikalta toiselle. Ale oli aikaisemmin käynyt kokeilemassa Jack Wolfskinin reppuja ja suositteli Alpine Trail 34 -reppua. Sopivasti kyseinen reppu sattui löytymään alennettuun hintaan Zalandosta, tosin ainostaan sinisen värisenä. Tilaukseen meni silti hintaan 89,90€. Kyseisessä kaupassahan on maksuton toimitus ja palautus, joten jos väri ei miellytä silmää, niin...

http://www.jack-wolfskin.com/equipment/rucksacks/alpine-rucksacks/men/2002061-alpine-trail-34-men.aspx

Sovimme edellisissä treeneissä, että käymme Varuste.net:issä katselemassa varusteita ennen 16.9. mäkitreenejä klo 17 aikoihin.